Înregistrare în scopuri de TVA

În momentul în care se înființează o firmă, aceasta nu intră în registrul plătitorilor de TVA

Înregistrare în scopuri de TVA

În momentul în care se înființează o firmă, aceasta nu intră în registrul plătitorilor de TVA

Cum lucrăm?

În momentul în care se înființează o firmă, aceasta nu intră în registrul plătitorilor de TVA până nu obține o cifră de afaceri anuală ce depășește plafonul de 300.000 lei.

Dacă totuși consideri că pentru firma ta ar fi mai avantajos să fie plătitoare de TVA, poți opta pentru acest lucru și înainte de atingerea plafonului de 300.000 lei.

Dacă devii plătitor de TVA, va trebui să treci pe facturile emise cota și valoarea TVA-ului, pe care îl vei colecta prin încasarea de la clienți. Concomitent, vei putea sa îți deduci TVA-ul pe care îl plătești la achiziții. Diferența dintre TVA-ul colectat și cel deductibil, reprezinta o datori sau o creanță față de bugetul statului.

Odată ce devii platitor de TVA, lunar sau trimestrial va trebui să depui declarațiile 300 și 394, și dacă este cazul și declarația 390.

Cum îți usurăm munca?

Primul pas este să mergi la un notar pentru a ne împuternici să facem acest lucru.

Ulterior noi vom completa documentele necesare, ți le vom trimite pe email pentru a le semna, iar odată ce ni le-ai trimis înapoi scanate vom depune toate actele la ANAF.

Pentru înregistrarea în scopuri de TVA prin opțiune, o parte din documentație se poate depune online, iar pentru restul se merge la ANAF. Dacă totul este în regulă (firma nu prezintă risc fiscal ridicat), codul de TVA se poate obține într-o zi de la depunerea fizică a actelor.

Facem totul 100% online, oriunde te-ai afla.

Cost: 200 lei

Completează formularul
alăturat și te vom contcta noi

Pentru mai multe detalii te rugăm să completezi formularul alăturat și noi vom lua legătura cu tine în cel mai scurt timp posibil.